Introductie

Even een klein stukje over mijzelf.

Ik ben Marian Heijkoop-Verboom en heb al jaren zowel kort- als langhaar katten.

Tevens heb ik een hobby-cattery en ga af en toe met mijn katten naar een show. Hierdoor ben ik veel bezig met het verzorgen van de vacht van de kat. En omdat het (soms ) een uitdaging is om de (half)-langharige vacht in een goede conditie te krijgen en te behouden, ben ik mij gaan verdiepen in het trimmen van katten.

Door de workshop katten trimmen bij de “Martin Gaus Academie” in Lelystad te doen en dit meteen zo leuk vond, besloot ik om de gehele opleiding “Professioneel katten trimmen zonder narcose” te gaan volgen. In 2014 heb ik deze opleiding voltooid. Dit alles heeft geleid tot het opstarten van een eigen katten- trimsalon,  waar het welzijn van de kat voorop staat.

Tevens heb ik een aantal modules kattengedrags-therapie gevolgd heb bij *Tinley.( www.tinleyacademie.nl ). Hierdoor kan ik het stressniveau van een kat goed inschatten en daarop inspelen. Een kat is namelijk erg gevoelig voor stress en daar zal terdege rekening mee gehouden moeten worden tijdens een behandeling.

Soms lukt het niet om de kat te trimmen, doordat het dier teveel stress en/of agressie vertoont. Dan kunnen we een behandelplan opstellen, om het dier in aparte kortere sessies te trimmen. Uiteraard in overleg met de eigenaar van de kat.

Hygiëne is een van de prioriteiten in mijn trimsalon en ik besteed hier dan ook veel aandacht aan.  Iedere behandeling wordt gedaan met en op schoon gedesinfecteerd materiaal. Tevens wordt, om eventuele overdracht van bacteriën, parasieten en schimmels te voorkomen, aan het eind van de dag de trimruimte grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.

** Om bovenstaande reden, zou het prettig zijn, als de kat, die getrimd moet worden, geen vlooien, parasieten e.d. bij zich draagt.

Er zijn goede producten verkrijgbaar bij uw dierenarts of dierenspeciaalzaak om vlooien, parasieten e.d. te voorkomen. Laat u goed voorlichten welke producten goed zijn voor uw kat, want helaas zijn er ook goedkope middelen verkrijgbaar, welke veel leed kunnen veroorzaken, zoals huidirritatie. Heeft uw kat rare kale plekjes, dan kan dit ook een schimmel zijn. Dit wordt vaak veroorzaakt door de ringworm. Deze is tevens zeer besmettelijk en ook overdraagbaar naar de mens. Controleer daarom regelmatig uw kat.

Zelfs al komt uw kat nooit buiten, is het verstandig uw kat te behandelen, want vlooien, parasieten e.d. kunnen ook "meeliften".